Wat te doen in Indië

Aan de kant Indië San Francisco! Het is de beurt aan Bangalore om in het zonnetje te staan. De stad is een trefpunt van techneuten, de IT-ondernemers zijn hier zwaar vertegenwoordigd. Door investeringsfondsen wordt de economie gestimuleerd en kun je ook eindeloos winkelen hier, zoals aan de typische yuppie-straat Brigade Road en in het luxe winkelcentrum UB City Mall. Goede restaurants zijn ook overal te vinden en in de kroegen is Indië ambachtelijk bier razendpopulair. De  heeft een heerlijk ouderwetse uitstraling.Het verkeer zit zo dicht als de luchtvervuiling, nieuwe gebouwen springen voor je ogen als paddenstoelen uit de grond, maar als je naar het centrum van de stad gaat vind je prachtig bewaard gebleven gebouwen uit de koloniale tijd. Voorbeelden zijn het door Windsor Castle geïnspireerde Bangalore Palace en groene gebieden zoals Cubbon Park.

Beste tijd voor een bezoek Indië

Fris, levendig en weelderig, dit diverse en opwindende land is de plek waar je wilt zijn als je een optimale zintuigelijke prikkeling wilt ervaren. Hier is onze top 14 van plaatsen die je gewoon moet zien als je je afvraagt wat te doen in India. Daarnaast bevelen we je voor elke plaats ook de beste periode aan voor een bezoek, op basis Indië van het weer, lokale culturele evenementen, kosten en het seizoen.

Delhi is het centrum van India’s overheid en het hart van de Indiase cultuur. Het is een uitgestrekt, oeroud district waar het zo druk is dat je flink wat ellebogenwerk nodig hebt om te kunnen doorlopen. Het is hier bloedheet in de zomer en koud in de winter, maar de topografie is tenminste helemaal vlak. Dat maakt het eenvoudiger om je een weg te banen door de overvolle straten terwijl je golgappas en chaat papdi (lokale donuts en een gefrituurd gevuld broodje) achter je kiezen werkt.Als het kan, neem toch de Metro. Bestel een cocktail bij, Indië wandel naar de oude bazaars van Old Delhi, bezoek het Rode Fort, zo rood als Mars, om de fraaie Mughal architectuur te bewonderen. Doe dan even een meditatiesessie in de serene, als een lotus gevormde Bahaitempel.

Wat een weelde!

Bloedheet en berucht vanwege het verkeer, zal Chennai je het niet gemakkelijk maken om haar charme in te zien. Het is bruisend en fleurig, vol met kunstzinnige hoogstandjes en levendig geschilderde tempels. Het eten hier is geïnspireerd door de religieuze wortels van de stad en het heeft dan ook een unieke plek in het zuiden.Baan je een weg naar het koloniale hart van George Town en verken Fort St George – gebouwd door de Britse Oostindische Compagnie – met de ouderwetse, gammele omheining. Voor een moment van rust kun je een trektocht maken naar de nabijgelegen Indië gopurams, oude tempeltorens die de Empire State Building het nakijken geven.

Leave a Reply